AMD Ryzen 7 İşlemci Ailesi

AMD Ryzen 7 işlemcilere geçerken; bundan 5 yıl önce biri deseydi ki "-AMD yakın zamanda Intel'e performans olarak fark atıp fiyatını da makul tutacak" diye AMD fan boylar bile inanmazdı buna. Yani fiyat olarak her zaman kullanıcı dostu olmayı başarmıştır AMD ama performans olarak çıtayı en tepeye hiç hedefleyememişti ta ki bu yıla kadar. 2017 resmen AMD'nin yılı oldu ve Ryzen işlemcilerle ortalığın tozunu attırdı. Özellikle AMD RYZEN 7 serisi işlemciler Intel'in tepesine binmeye başladı diyebiliriz artık.
Alt tarafta da ayrıntılı olarak anlattığım gibi Ryzen 7 işlemciler profesyonel işletmeler ve para sıkıntısı olmayan üst seviye oyuncular için çok daha mantıklı duruyor, zira ortalama ev kullanıcıları Ryzen 5 serisine yönelmelidir.

Şu anda yani 09.04.2017 itibariyle AMD RYZEN 7 serisi işlemciler raflardaki yerlerini aldı ve satışları son hız devam ediyor. İşte bu işlemcileri kısaca tanıyacak olursak;

AMD RYZEN 7 1700: 2017 Nisan itibariyle AMD'nin en üst segmentinin ilk işlemcisi yani diğer 2 işlemciye göre fiyatı ve peformansı biraz daha düşük ama kesinlikle muazzam bir işlemcidir. Ortalama ev kullanıcıları için her ne kadar gereksiz görsem de eğer RYZEN 7 almakta kararlıysanız diğer ikisi yerine bunu tercih etmeniz her yönden çok daha mantıklı olacaktır.

AMD RYZEN 7 1700X: Düz 1700'e göre az biraz daha pahalı ve çok az daha performanslı. Ama olay şu ki aradaki fiyat farkına değecek bir performans farkı asla yok! Yani bunu değil de düz 1700 almanız her açıdan daha iyidir.

AMD RYZEN 7 1800X: Şu an için AMD'nin en üst seviye ve en iyi performanslı işlemcisidir kendisi, yani en iyisi budur şu an için. 1700 ve 1700X işlemcilerinden gözle görülür derecede performans ve buna bağlı olarak da fiyat farkı vardır. Daha çok profesyonel olarak kullanım için tasarlanmıştır ve ortalama ev kullanıcıları için son derece gereksizdir çünkü tam performansını asla göremeyeceklerdir. Bu işlemci şuan için Intel'in bütün işlemcilerinden daha performanslıdır.

AMD Ryzen işlemcilerin 7 seri sınıfını inceledik, diğer konularda AMD Ryzen 5 işlemcileri inceleyeceğiz..